15.1.22

Museus i Cultura en el 2022

 

                                            Les obres de René Magritte es podran veure molt aviat al Caixaforum BCN

Encetant un 3r any de pandèmia i després de gairebé 2 anys, el sector cultural també s'ha hagut d'adaptar en múltiples ocasions i en el cas dels Museus i centres culturals han adaptat l'oferta d'activitats i propostes per intentar arribar a diferents públics (molt públic local) que trobin en els espais culturals "oasis" on poder desconnectar de la crua realitat pandèmica que encara estem vivint.

En alguns casos hi hagut un notable esforç per reformular les seves programacions. Un exemple el trobem en el MNAC que el 2021 va oferir una gran proposta d'exposicions i activitats reinaugurant les noves sales dedicades a l'Art esdevingut en el passat S.XX dins el període anys 30 (República-Guerra Civil)

El 2021 també ha suposat una lleugera recuperació de visitants en diferents espais però lluny de les xifres prepandèmiques. Hi ha qui parla que estem en un canvi evident de cicle cultural-turístic i això ha derivat en alguns casos en debats en múltiples lectures i interessos com el possible o no 'museu Ermitage' a Barcelona o si la tipologia d'exposicions dels grans Museus ha d'incloure algun 'blockbuster' (muntatge estrella que dinamita i dinamitza a través de l'allau de visitants un espai) per no parlar de la nova tendència d'Art immersiu cada cop més present en el llistat de propostes lúdico-culturals de les grans ciutats.

Full de Naufragis ha complert 10 anys [2011 - 2021] i en el transcurs del temps de vida d'aquest humil blog bàsicament el gran plantejament ha sigut crear petites capsules de recomanacions culturals molt basades en l'àmbit d'Art i Museus de Barcelona. 

Encetem aquest 2022 recopilant un llistat d'articles i cròniques que resumeixen quines seran les gran línies generals de la programació d'Art i Museus de l'any que hem iniciat. 

Bon Any d'Art i Cultura!

 El Punt Avui

Ara

La Vanguardia

El Periódico de Catalunya  (Exposicions Nacionals)

El Periódico de Catalunya (Exposicions Locals) 

El País 

Infobae

EFE 

Europa Press (sobre MNAC)

Revista AD  

Timeout.cat 

Europa Press (Museu BCN)

Núvol (Museus BCN) 

El Nacional (Museus municipals BCN) 

TN-tv3-CCMA 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada