21.10.16

1.000 m2 de desig al CCCB



Aquesta tardor arriba de la mà del CCCB una curiosa i molt suggerent exposició que reflexionarà sobre el paper que l'Arquitectura ha tingut sobre el sexe i el desig. 

Segons paraules el propi CCCB:

L’exposició investiga com s’han projectat, construït i imaginat els espais per al sexe en la societat occidental des del s. XVIII fins als nostres dies. 

Mitjançant unes 250 peces, entre dibuixos i maquetes d’arquitectura, instal·lacions artístiques, audiovisuals, llibres i altres materials, l’exposició explora el poder que exerceixen els espais com a motor del desig i mostra com ha contribuït l’arquitectura al control dels comportaments i a la creació dels estereotips de gènere en la nostra societat patriarcal.
La mostra presenta alguns dels projectes que s’han distingit per la subversió dels models tradicionals i el postulat d’utopies de convivència sexual o espais privats concebuts exclusivament per al plaer. Revisa les propostes de Claude-Nicolas Ledoux, Charles Fourier, Sade, Guy Debord, l’arquitectura radical dels anys seixanta i setanta, Carlo Mollino, Adolf Loos, Nicolas Schöffer, Wilhelm Reich, l’arquitectura de Playboy i l’obra d’arquitectes i artistes contemporanis.

1.000 m2 de desig - Arquitectura i sexualitat
On? CCCB - Barcelona
Quan? del 25.10.16 al 19.03.17

Renoir entre Dones



La Fundación Mapfre a través de la seva seu barcelonina a la Casa Garriga i Nogués ens ofereix una interessant retrospectiva amb fons de les col·leccions dels Museus d'Orsay i de l'Orangerie de París amb obres del mestre Pierre-Auguste Renoir, un dels pintors més destacats en el tombant del S.XIX al S.XX.

La mostra fa un recorregut per diferents etapes i obres de l'autor centrades en l'ideal femení representades en diverses interpretacions d'aquest ideal femení des de la jove riallera, la mare càlida, la parisenca sofisticada, la noia reflexiva, la noia culta, la model fascinadora, i també el nu elegant.

Un dels quadres més celebrats que el visitant pot contemplar és el famós "Bal du Moulin de la Galette".

Evidentment una exposició molt recomenable.

Renoir entre dones - De l'ideal modern a l'ideal clàssic
On? Fundación Mapfre - Casa Garriga i Nogués de Barcelona
Fins Quan? Fins el 08.01.17
+info a:  Renoir entre dones

Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme




El MNAC ens ofereix la possibilitat de descobrir la suggerent obra d'una pintora del Modernisme sovint desconeguda i no sempre prou valorada com fou Lluïsa Vidal. La seva és una obra d'acurats retrats amb una gran qualitat que descriu escenes quotidianes amb molta naturalitat.
És molt recomenable!

Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme
On? MNAC - Barcelona
Fins quan? Fins el 15.0.1.17
+info a: Lluïsa Vidal - pintora del Modernisme

48h open House



Què és 48h open House? És un Festival d'Arquitectura que convida tot un capdesetmana a visitar, conèixer i descobrir tot tipus de cases i edificis alguns molt coneguts i d'altres absolutament desapercebuts i que s'obren al públic d'una manera especial.

Hi ha un ampli ventall d'edificis per descobrir.

Segons el seu propi web...
En aquesta setena edició anem més enllà d’oferir un recorregut estilístic, tipològic i històric. Volem que el festival sigui l’espai-temps, gràcies a la nova secció OPEN SOCIAL, on conflueixen els diferents paisatges de la ciutat: urbà, humà i social, per descobrir com l’arquitectura pot ajudar a millorar la vida de les persones.
 
La programació del festival, un exemple clar que l’arquitectura no té fronteres, es desenvolupa entre quatre ciutats: a tot Barcelona, des del 2010, a Santa Coloma de Gramenet, des del 2013, a Vilassar de Dalt, des del 2014, i a Sant Joan Despí, des del 2015. Enguany, també a Badalona, per primera vegada, com a CIUTAT CONVIDADA 2016.

Festival d'Arquitectura de Barcelona 
Quan? 22 i 23 d'Octubre de 2016
+info a:  48openhousebarcelona

Any Joan Oliver 2016 (últims actes)




Aquest 2016 Sabadell ha encapçalat un comissionat que s'ha encarregat de realitzar diversos actes per recordar el 30è aniversari de la mort de l'escriptor Joan Oliver, també conegut amb el sobrenom poètic de Pere Quart.






Fins a finals anys encara hi ha programats una sèrie d'actes programats on destaca l'homenatge de diversos músics, escriptors i poetes el proper 30 de novembre a les 20h al Teatre la Faràndula en l'espectacle "Al capdavall som bàrbars".