5.3.15

L'Art "Mochica"


Fins el proper 7 de juny Caixaforum Barcelona ens proposa un viatge per una de les civilitzacions històriques del Perú.

ART MOCHICA DE L'ANTIC PERÚ - OR, MITES I RITUALS
 Segons Caixaforum ens presenta aquesta exposició de la següent manera:
"L'art mochica de la costa nord peruana constitueix un art molt desenvolupat. Els seus creadors van mostrar no tan sols mestria sinó un gran coneixement de les narratives cosmològiques i mitològiques que permetien explicar el món. Les seves magnífiques obres ens fan conèixer com aquesta societat va plasmar les seves històries, les creences, els mites i els rituals en atuells de ceràmica, i com els seus líders van expressar el poder i la seva ascendència divina a través de la vestidura, amb els atributs dels animals sagrats."

Un viatge molt recomenable!

Museu de cultures del món


Barcelona està d'enhorabona amb nous espais museístics com el Disseny Hub - Museu del Disseny i ara el nou Museu de Cultures del món al carrer Montcada nº12 on fins ara també hi havia el Museu Pre-colombí.

Tot plegat no deixa de ser una nova aposta museística de la ciuta de Barcelona reordenant antigues col·leccions d'antics museus que s'havien tancat i que ara s'exposen algunes peces molt conegudes com les del Pre-colombí en el nou Museu de Cultures del món.

El Museu de Cultures del Món de Barcelona ens convida a fer un viatge per les manifestacions artístiques d'un nombre significatiu i representatiu de cultures d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. 

Hi ha peces francament sorprenents.

Hi ha portes obertes fins el 12 d'abril.Molt recomenable!

Kosmopolis 2015

Arriba aquest mes de març 2015 una nova edició al CCCB de Kosmopolis. 

                                                     Extret de la pàgina del CCCB:

Kosmopolis és un festival biennal que defensa, des del 2002, un concepte de literatura obert – amplificada- en el qual la paraula (oral, impresa, electrònica) interactua amb les arts i les ciències. És un una festa per descobrir autors i gèneres, fer-nos preguntes sobre el cànon i sobre els límits entre disciplines y explicar els futurs del llibre i de la lectura.
Kosmopolis centra l’atenció en aspectes destacats de l’actualitat del món i de la literatura i s’organitza en temes i seccions que serveixen de fil conductor dins l’ampli programa d’activitats del festival.
En la propera edició ens ocuparem, entre d’altres temes, de les noves narratives periodístiques i l’evolució del periodisme d’investigació, donarem un espai central a la influència de l’escriptor W.G. Sebald en la literatura actual i celebrarem el 150è aniversari de la publicació d’Alícia al País de les Meravelles.

Qui té por del roig?


És una pena que determinades retrospectives i exposicions passin totalment desaparcebudes pel gran públic o per alguns mitjans de comunicació. El Centre d'Art Tecla Sala, ubicat a l'Hospitalet de Llobregat, ofereix en algunes ocasions exposicions de notable interès que més enllà de l'àmbit local o dels autèntics interessats en d'aquest sector no sempre aconsegueix altres límits.

Qui té por del roig? Activisme i crítica social en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia ha sigut l'última proposta d'aquest centre, proposta que finalitzarà després d'un bon grapat de mesos el proper 8 de març.

Nombrosos artistes d'àmbit peninsular o italians i francesos van plasmar en la seva obra artística una sèrie de neguits socials que al mateix temps eren un mirall i una crítica social de l'època que va viure cada artista.

Qui té por del roig? és el títol de l’exposició que pren el nom d’una obra de Valerio Adami que forma part de la Col•lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València i que mostra una panoràmica dels artistes espanyols del segle XX, a més d’alguns italians i francesos, que han situat el seu ideari creatiu dins d’unes coordenades de crítica sociopolítica, d’acord amb les preferències del fundador de la col•lecció.