24.2.12

L'art d'escalar. L'art de sobreviure. (Frases de Paulo Coelho)




(imatges extretes de la xarxa sense identificar)



















(Aquestes dues últimes magnífiques imatges són extretes del bloc "télamàmaria" que al mateix temps són extretes d'altres fonts; aquí teniu l'enllaç: http://telamamaria.blogspot.com/2011/11/escalada.html)


La posibilidad de realizar un sueño es lo que hace que la vida sea interesante.

Todos los días Dios nos da un momento en que es posible cambiar todo lo que nos hace infelices. El instante mágico es el momento en que un sí o un no pueden cambiar toda nuestra existencia.

Nunca desistas de un sueño. Sólo trata de ver las señales que te lleven a él.

Sólo una cosa vuelve un sueño imposible: el miedo a fracasar.

Cuando quieres realmente una cosa, todo el Universo conspira para ayudarte a conseguirla.

Cuando todos los días resultan iguales es porque el hombre ha dejado de percibir las cosas buenas que surgen en su vida cada vez que el sol cruza el cielo.

Cuando crezcas, descubrirás que ya defendiste mentiras, te engañaste a ti mismo o sufriste por tonterías. Si eres un buen guerrero, no te culparás por ello, pero tampoco dejarás que tus errores se repitan.


No tenía miedo a las dificultades: lo que la asustaba era la obligación de tener que escoger un camino. Escoger un camino significaba abandonar otros.

Cuando alguien desea algo debe saber que corre riesgos y por eso la vida vale la pena.

Algunas veces hay que decidirse entre una cosa a la que se está acostumbrado y otra que nos gustaría conocer.

Así debéis hacer vosotros: manteneos locos, pero comportaos como personas normales. Corred el riesgo de ser diferentes, pero aprended a hacerlo sin llamar la atención.

El que está acostumbrado a viajar, sabe que siempre es necesario partir algún día.

La vida no está hecha de deseos y sí de los actos de cada uno.

La magia es un puente que te permite ir del mundo visible hacia el invisible. Y aprender las lecciones de ambos mundos.

Todas las batallas en la vida sirven para enseñarnos algo, inclusive aquellas que perdemos.


Paulo Coelho

(Río de Janeiro 1947, reconegut escriptor, periodista i dramaturg brasileny)

Dickens (bicentenari)



El passat dia 7 de febrer es cumpliren 200 anys del naixement d'un dels grans escriptors de llengua anglesa: Charles Dickens. El reconegut autor d'Oliver Twist, David Cooperfield i molts altres clàssics.


Reconec que durant un temps el vaig tenir una mica entrevessat aquest autor ja que era el típic autor que et fan llegir quan estudies anglès. Però també reconec que és un dels grans de la literatura i els seus personatges són ja autèntics clàssics.


Vet aquí una de les seves frases:

"Hay grandes hombres que hacen a todos los demás sentirse pequeños. Pero la verdadera grandeza consiste en hacer que todos se sientan grandes."

Charles Dickens

Escriptor britànic (1812 - 1870)

El viatge a la felicitat d'Eduard Punset



Hi ha assatjos que ja fa un temps que es varen publicar però que sempre són un plaer tornar a llegir certs capítols. Punset (economista, advocat, ex-polític i un llarg etc) i ara sobretot des de fa 15 anys amb Redes a la 2tve i amb alguns llibres un gran divulgador.

El viatge a la felicitat
Eduard Punset
Aquest llibre ha tingut vàries edicions i reedicions, vet aquí una de les últimes:

Edicions 62, primera ed. col·lecció lectura fàcil maig 2011
Trad.Mercè Ubach

el plaer, el benestar i la felicitat resideixen en el procés de recerca i no tant en la consecució del bé desitjat”.
(pàg.327)

Miró al metro




Aquest hivern Miró més enllà de la seva fundació i de la seva magnífica retrospectiva "l'escala de l'evasió".

Calgary 88 (nou clip d'Antònia Font)




Magnífic nou clip d'Antònia Font d'una de les cançons amb una de les històries més sorprenents del disc Lamperetes.

Els Simpsons arriben als 500 capítols!!



Si senyors i senyores, una de les millors sèries d'animació nordamericanes per petits i grans ha arribat al capítol 500. Felicitats als Simpsons!!



Gastronomia i refranys quaresmals



Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà.


(de fet avui en dia certs refranys sonen tan anacrònics i estranys que fins i tot fan gràcia. Si ens senyissim al calendari com cal, no hi hauria carnestoltes després de dimecres de cendra; i el cert és que encara avui hi havia alguna celebració carnavalera. Conclusió: que molts cops celebrem dies senyalats sense entendre'n el sentit. Seguim la voràgine dels dies i de les tradicions sense entendre el perquè i tot plegat a final acaba perdent el seu propi sentit)

1 monòlit a Pompeu Fabra



Hi ha monuments de personatges que estranyament havien desaperagut de la geografia dels carrers de Barcelona. Un exemple és el monòlit que hi havia a la plaça Lesseps, que ara, afortunadament, s'ha decidit restituir.


Vet aquí que alguns blogaires se n'han fet ressò:




Una bona manera de recuperar aquells monuments que recorden la memòria de grans personatges bàsics per la nostra cultura com Pompeu Fabra.

1 frase del Che

GRAN FRASE D'UN GRAN MITE

1 frase de Gandhi



"En cuanto alguien comprende que obedecer leyes injustas es contrario a su dignidad de hombre, ninguna tiranía puede dominarle." (Mahatma Gandhi)



*************************

Vet aquí una frase contra totes les tiranies injustes. Tiranies polítiques, econòmiques, religioses, socials. Vet aquí que les notícies que ens arriben de la massacre d'un poble de l'altre riba del Mediterrani ens fan sentir de nou la impotència de veure com un tirà trepitja el seu poble. I vivim la impotència dels polítics, la vergonya que sentim al veure que ningú pot aturar-ho. Vet aquí un record per Síria i per tots aquells pobles que lluiten per la seva dignitat contra lleis injustes i règims totalitaris. I vet aquí un record per aquells civils que moren en tals barbàries i aquells periodistes que es juguen la vida per denunciar-ho.

Retorn al passat/Escenes de futur d'uns pacients de la sanitat pública

RETORN AL PASSAT...
(COM LA MILLOR PELI DE L'ACTOR MICHAEL J.FOX)

I ESCENES DEL FUTUR D'UNS PACIENTS DE LA SANITAT PÚBLICA



Sacrificis, retallades i privilegis...
























Els temps que vivim han tret de l'oblit paraules que ens semblàvem pròpies de l'època dels nostres avis però que tornen a ser el pa de cada dia: sacrifici, esforç...retallades que afecten sobretot a les classes més desfavorides i una societat que ha destapat allò que feia temps que tothom sabia però ningú s'atrevia a dir que són els privilegis d'alguns càrrecs polítics. (només cal fer un repàs a la trama Gürtel i el pobre destí del jutge Garzón)


Vaig rebre fa temps un correu que em sembla ideal per recordar ara:

Ley de Reforma del Congreso de 2011 (enmienda a la Constitución)
DESPIERTA ESPAÑA !

Pido a cada destinatario que reenvíe este e-mail a un mínimo de veinte personas de su lista de contactos, y a la vez, pedir a cada uno de ellos que hagan lo mismo.

En tres días, la mayoría de las personas de este país tendrán este mensaje. Esta es una idea que realmente debe ser considerada y repasada para el Pueblo.
Ley de Reforma del Congreso de 2011 (enmienda de la Constitución de España)

1. El diputado será asalariado solamente durante su mandato. Y no tendrá jubilación proveniente solamente por el mandato.

2. El diputado contribuira a la Seguridad Social. Todo el mundo (pasado, presente y futuro) actualmente el el fondo de jubilación del Congreso pasará al régimen vigente de la Seguridad Social inmediatamente. El diputado participará de los beneficios dentro del régimen de la S.Social exactamente como todos los demás ciudadanos. El fondo de jubilación no puede ser usado para ninguna otra finalidad.

3. El diputado debe pagar su plan de jubilación, como todos los españoles.

4. El diputado dejará de votar su própio aumento de salário.

5. El diputado dejará su seguro actual de salud y participará del mismo sistema de salud que los demás ciudadanos españoles

6 El diputado debe igualmente cumplir las mismas leyes que el resto de los españoles

7. Servir en el Congreso es un honor, no una carrera. Los diputados deben cumplir sus mandatos (no más de 2 legislaturas), después irse a casa y buscar empleo.

Si cada persona pasa este mensaje a un mínimo de veinte personas, en tres días la mayoria de los españoles recibirán este mensaje.
La hora para esta enmienda a la Constitución es AHORA.

ES ASÍ COMO PUEDES ARREGLAR EL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS.


LA NOVA REFORMA LABORAL I 1 FRASE DE NIÑO-BECERRA














Niño Becerra: "La reforma laboral no reducirá el paro ni mañana ni en el futuro"


Aquesta contundent frase forma part d'un article d' "El economista" on aquest el professor Becerra no dóna gaires bons auguris. Alguns el titllen de tremendista. Però si més no s'atreveix a dir el que molts pensen i ser realista, tot i que la realitat molts cops no ens agradi.


Aquí teniu l'article:


*************************************************************

NO CAL DIR QUE LA REFORMA LABORAL SUPOSO UNA COP MÉS UNA CLATELLADA A LES CLASSES MÉS HUMILS I LA SEVA IMMINENT PÈRDUA DE DRETS. NO CAL DIR QUE ÉS UN PAS MÉS CAP A LA DEGRADACIÓ I DECADÈNCIA DEL NOSTRE "ESTAT DEL BENESTAR".

Marmota (l'etern dia de la)


















Hi ha setmanes que són autèntics dies de la marmota. Aquell "deja-vú" constant, aquella vida ja viscuda, aquelles mateixes situacions, notícies, errors es repeteixen dia rera dia. Com la peli d'en Bill Murray on cada dia que s'aixeca a les 6.00 del matí sent una estrident melodia recordant-li que el feliç dia de la marmota.


És un peix que es mossega la cua. Fa temps que vivim en aquest maleït dia. Les notícies són un despropòsit constant de pèrdua de drets, retallades, crisi, i d'una prepotència insultant per part dels nous poders econòmics (a l'ombra sempre) que ens estan portant cap a una nova etapa perillosa i insana.


Davant tals fets només ens queda el coratge.

I com l'actor Bill Murray l'única manera de sortir de tal dia és aprendre dels errors i actuar com si fos l'últim dia de les nostres dies. Total el dia següent tornarà a sonar el despertador a les 6.00. (o no)