11.4.16

Making Africa



L'exposició "Making Africa" és una oportunitat excel·lent per veure amb uns altres ulls aquest continent a vegades tan proper i a vegades tan llunyà que és Àfrica. Sovint parlem d'un sol component i un servidor ara ho ha fet, i potser és un error, ja que Àfrica és heterogènia i molt diversa.

Que és "Making Africa"? És una retrospectiva que mostra l'obra d'artistes i dissenyadors contemporanis i serveix per mostrar com el disseny acompanya i promou els canvis que hi ha al continent, en diàleg amb les arts visuals, el cinema, l'arquitectura i l'urbanisme.La mostra és atractiva i molt diversa com a reflex potser de les realitats que viu el continent africà.

On? al CCCB
Fins quan? fins el 28 d'agost de 2016
Molt recomenable per veure una mirada diferent d'aquest continent.

+info: Making Africa - Un continent de disseny contemporani

Ressaltem aquestes paraules del programa de mà...




«Pensar en el futur és pensar en les nostres possibilitats al món. El futur li pertoca a l’Àfrica, perquè sembla que a la resta del planeta ja hi ha arribat.»
Okwui Enwezor, comissari consultor de «Making Africa»
 
La mostra ofereix un nou relat de l’Àfrica, una invitació a valorar el continent des d’una perspectiva del tot nova. En moltes de les grans capitals africanes s’hi està consolidant una generació que al voltant de la cultura, i a través de la creació i del disseny, reivindica el seu dret a construir-se en llibertat, sense tuteles externes i contra els estereotips projectats des d’Occident.