26.2.18

William Morris i l'Arts & Crafts




                                        [imatge extreta de https://totenart.com/noticias/ ]

Redescobrir l'obra d'algú que fou  empresari, dissenyador, artesà, arquitecte, poeta , assagista i activista polític entre altres facetes ja de per sí convida a saber qui s'amaga rera tantes facetes: William Morris.

El MNAC ens convida a descobrir no només la figura de William Morris sinó tot el moviment Arts & Crafts (Arts i Oficis) que va ser cabdal entre el S.XIX i inicis del S.XX a la Gran Bretanya però que la seva influència s'estengué més enllà de l'àmbit britànic adoptant múltiples variants en diferents països europeus. No cal dir que a casa nostra la influència d'aquest moviment la va recollir el Modernisme i entre altres l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, Joan Busquets o Lluís Masriera. 



                                              [frase extreta de l'exposició i del twitter  @MuseuNac_Cat del Mnac]


Com ens indica el web del MNAC:
El moviment Arts and Crafts, lligat al disseny i les arts decoratives, va néixer a Gran Bretanya al voltant de 1880 i es va desenvolupar fins a la I Guerra Mundial. Es va estendre ràpidament a través d'Amèrica i Europa fins arribar al Japó. El seu màxim ideòleg va ser l'artista i escriptor William Morris (1834-1896) i va prendre el seu nom de l'Arts and Crafts Exhibition Society, fundada a Londres el 1887.
Va ser un moviment nascut des dels ideals, la preocupació pels efectes de la industrialització en el disseny, el saber i la vida quotidiana. Advocava per una reactivació de l'artesania tradicional, un retorn a una forma de vida més simple i una millora en el disseny d'objectes domèstics ordinaris.

És una de les grans exposicions d'aquest prinicipis d'any 2018 a Barcelona, absolutament interessant, entretinguda i recomanable.

William Morris i el Moviment Arts & Crafts a Gran Bretanya

On? MNAC 
Fins el 21.05.2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada