21.10.16

1.000 m2 de desig al CCCB



Aquesta tardor arriba de la mà del CCCB una curiosa i molt suggerent exposició que reflexionarà sobre el paper que l'Arquitectura ha tingut sobre el sexe i el desig. 

Segons paraules el propi CCCB:

L’exposició investiga com s’han projectat, construït i imaginat els espais per al sexe en la societat occidental des del s. XVIII fins als nostres dies. 

Mitjançant unes 250 peces, entre dibuixos i maquetes d’arquitectura, instal·lacions artístiques, audiovisuals, llibres i altres materials, l’exposició explora el poder que exerceixen els espais com a motor del desig i mostra com ha contribuït l’arquitectura al control dels comportaments i a la creació dels estereotips de gènere en la nostra societat patriarcal.
La mostra presenta alguns dels projectes que s’han distingit per la subversió dels models tradicionals i el postulat d’utopies de convivència sexual o espais privats concebuts exclusivament per al plaer. Revisa les propostes de Claude-Nicolas Ledoux, Charles Fourier, Sade, Guy Debord, l’arquitectura radical dels anys seixanta i setanta, Carlo Mollino, Adolf Loos, Nicolas Schöffer, Wilhelm Reich, l’arquitectura de Playboy i l’obra d’arquitectes i artistes contemporanis.

1.000 m2 de desig - Arquitectura i sexualitat
On? CCCB - Barcelona
Quan? del 25.10.16 al 19.03.17

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada