28.4.17

Torné Esquius al MNAC



Des de fa un temps el MNAC ens ofereix puntualment retrospectives de pintors i artistes molt nostrats però que per alguna raó fa temps que han caigut en l'oblit. És una feina molt lloable de recuperació de noms, quadres i dibuixos que haurien de formar part també dels nostres museus. 

Després de Xavier Gosé i Lluïsa Vidal, Torné Esquius és un dels altres noms que el MNAC ha decidit recuperar i amb molt encert. Una magnífica exposició que val la pena visitar. 

El Mnac ens el presenta així:
Per diferents motius, la singular obra del pintor i dibuixant Pere Torné Esquius (Barcelona 1879- Flavancourt, França, 1936) no encaixava ni amb les propostes modernistes ni amb les noucentistes, encara que els darrers van considerar-lo un dels seus.
Instal·lat a París des de 1905, tot i que tornava sovint a Barcelona per exposar-hi regularment, la seva obra, d’aparent simplicitat, respon a un cert primitivisme de factura naïf i forta influència francesa. La seva pintura, singular, manté uns valors pictòrics i atmosfèrics que confereixen unitat a tota la producció.

On? MNAC
Fins 9 de juliol de 2017
+info a Torné Esquis - poètica quotidiana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada