5.3.15

Qui té por del roig?


És una pena que determinades retrospectives i exposicions passin totalment desaparcebudes pel gran públic o per alguns mitjans de comunicació. El Centre d'Art Tecla Sala, ubicat a l'Hospitalet de Llobregat, ofereix en algunes ocasions exposicions de notable interès que més enllà de l'àmbit local o dels autèntics interessats en d'aquest sector no sempre aconsegueix altres límits.

Qui té por del roig? Activisme i crítica social en la Col·lecció Martínez Guerricabeitia ha sigut l'última proposta d'aquest centre, proposta que finalitzarà després d'un bon grapat de mesos el proper 8 de març.

Nombrosos artistes d'àmbit peninsular o italians i francesos van plasmar en la seva obra artística una sèrie de neguits socials que al mateix temps eren un mirall i una crítica social de l'època que va viure cada artista.

Qui té por del roig? és el títol de l’exposició que pren el nom d’una obra de Valerio Adami que forma part de la Col•lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València i que mostra una panoràmica dels artistes espanyols del segle XX, a més d’alguns italians i francesos, que han situat el seu ideari creatiu dins d’unes coordenades de crítica sociopolítica, d’acord amb les preferències del fundador de la col•lecció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada