22.1.14

A cop d'ull: cultura visual fotogràfica recent a Barcelona

             

                                           [imatge extreta de http://fotoclubterrassa.wordpress.com]

A COP D'ULL. LA VIRREINA - CENTRE DE LA IMATGE. FINS EL 16 DE MARÇ 2014.
enllaç info La Virreina:http://lavirreina.bcn.cat/ca/exposicions/cop-dull-cultura-visual-fotografica-recent-barcelona

És difícil sintetitzar amb una sola frase totes les temàtiques que engloba aquesta gran retrospectiva que ens ofereix [La Virreina - Centre de la imatge] de Barcelona.
El nom de l'exposició ja ens indica que és invitació a fer un passeig per diferents temàtiques, ambients, èpoques, autors i fotògrafs amb un sol cop d'ull a través de l'itinerari que ofereix la pròpia Virreina i que té com a tema central unificador la ciutat de Barcelona.

És una oportunitat única per veure en les primeres sales diferents treballs de fotògrafs molt coneguts i reconeguts i que van saber captar l'essència d'una època: Català-Roca, Miserachs, Pomés, Colom, Colita i molts més...

La gràcia de tot plegat és veure una calidoscopi d'imatges des d'unes imatges més històriques a d'altres molt més actuals com les del Festival Sònar.

Com diu el programa de l'exposició:
"En definitiva, A cop d'ull tracta d'ordenar en una narració llegible la producció fotogràfica local en present, respectant-ne la complexitat inherent i les contradiccions  que presenta, amb la consciència que és impossible objectivar una imatge unívoca de Barcelona des d'un consens total."

És molt recomenable.(i a més és gratuïta!)

Mai fins ara no s'havia  valorat tant la memòria fotogràfica i la seva cultura visual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada