28.4.17

Els jardins de Rusiñol


El Museu del Modernisme de Barcelona ens planteja com a gran retrospectiva del seu espai d'aquest any un passeig per les magnífiques pintures que el gran artista del Modernisme Santiago Rusiñol va fer de diferents jardins d'Espanya. Foren unes pintures molt emblemàtiques dins la trajectòria de la pintura de Rusiñol.

Un plaer exquisit passejar per aquestes pintures que ens porten a paisatges onírics plens de bellesa.

On? Museu del Modernisme de Barcelona
Fins 9 de juliol de 2017
+info a Santiago Rusiñol - Jardins d'Espanya

Els Pilars d'Europa


Caixaforum Barcelona ens apropa al llegat que el període medieval deixà en els fonaments d'Europa i ho fa amb una exposició de peces moltes vingudes del prestigiós British Museum de Londres.

Segons el propi web del Caixaforum:
"Fins a quin punt l'edat mitjana es pot considerar un període fosc de la història?  Situada entre la grandesa de dues èpoques, l'edat mitjana ha estat un període històricament subestimat. "Els pilars d'Europa" et planteja una relectura de l'edat mitjana a través de 260 objectes que procedeixen majoritàriament de la col·lecció del British Museum."

Un  passeig recomenable per l'edat mitjana a partir de les peces del British Museum i també de museus nostrats com el Frederic Marès de Barcelona.

On? Caixaforum Barcelona
Fins 18 de juny de 2017
+info a Els pilars d'Europa-L'Edat Mitjana al British Museum

 

Templers al MHCat


Realment sabem qui són els Templers?
El cinema i els llibres d'aventures ens els han  apropat amb diferents lectures. Ara el Museu d'Història de Catalunya ens ofereix una interessant exposició que ens apropa a qui realment foren i quina petjada varen deixar en la nostra història i en el nostre territori.

On? Museu d'Història de Catalunya
Fins 23 de juliol de 2017
+info a: Templers. Guerra i religió a l'Europa de les croades.

Torné Esquius al MNACDes de fa un temps el MNAC ens ofereix puntualment retrospectives de pintors i artistes molt nostrats però que per alguna raó fa temps que han caigut en l'oblit. És una feina molt lloable de recuperació de noms, quadres i dibuixos que haurien de formar part també dels nostres museus. 

Després de Xavier Gosé i Lluïsa Vidal, Torné Esquius és un dels altres noms que el MNAC ha decidit recuperar i amb molt encert. Una magnífica exposició que val la pena visitar. 

El Mnac ens el presenta així:
Per diferents motius, la singular obra del pintor i dibuixant Pere Torné Esquius (Barcelona 1879- Flavancourt, França, 1936) no encaixava ni amb les propostes modernistes ni amb les noucentistes, encara que els darrers van considerar-lo un dels seus.
Instal·lat a París des de 1905, tot i que tornava sovint a Barcelona per exposar-hi regularment, la seva obra, d’aparent simplicitat, respon a un cert primitivisme de factura naïf i forta influència francesa. La seva pintura, singular, manté uns valors pictòrics i atmosfèrics que confereixen unitat a tota la producció.

On? MNAC
Fins 9 de juliol de 2017
+info a Torné Esquis - poètica quotidiana

El dolor de la bellesa

Sovint un llibre de cançons pot semblar només una maniobra publicitària d'una editorial pensada pels fans d'aquell cantant. El llibre que Empúries ha publicat va molt més enllà de les cançons perquè l'autor inclou textos molt personals que ens ajuden a entendre el seu particular món ple de boscos, obagues, nimfes, paisatges tel·lúrics i uns textos que han fet d'aquest músic un cantautor molt personal i autèntic.
Molt recomenable!