26.7.13

Art,dos punts: BCN viu l'Art Contemporani


ART, DOS PUNTS: BARCELONA VIU L'ART CONTEMPORANI
Macba: fins el 06-01-2014
Caixaforum: fins el 29-09-2013

"DESCOBRIU LA HISTÒRIA DE BARCELONA I LA CREACIÓ ARTÍSTICA DEL SEGLE XX A "ART, DOS PUNTS" —

FINS AL 6 DE GENER DE 2014

Amb un recorregut poc convencional i defugint el guió cronològic, l'exposició ART, DOS PUNTS. BARCELONA VIU L'ART CONTEMPORANI presenta al MACBA nuclis temàtics amb obres i documentació que interpel·len diferents moments del segle XX a la ciutat des de la creació contemporània. Hi trobem des de l'assumpció d'una consciència moderna arran de la celebració de l'Exposició Universal de 1888, passant per l'experimentació poètica de l'avantguarda o l'eclosió del pop a la meitat dels seixanta, fins a l'actual interès dels artistes pels mecanismes d'escriptura de la història o la qüestió urbana. La mostra reuneix 125 artistes i 400 obres entre el MACBA i CaixaForum." (extret de la info promocional del Macba)
                                   ***********
MACBA i Caixaforum han unit esforços per crear dues magnífiques retrospectives d'Art Contemporani que es complementen cronològicament.
Per fi, el MACBA ens sorprèn amb una exposició que ocupa les tres plantes del Museu i que ens ofereixen una viatge des de les primeres Avantguardes sorgides a Barcelona a primers del XX, passant per l'ARt compromès de la Guerra Civil, i tot un viatge pel diferents corrents estètics i artístics després a partir de la Postguerra i fins els anys 90.
Caixaforum complementa la retrospectiva centrant-se amb els moviments i autors més contemporanis fins a l'actualitat.

Hi podrem trobar Dibuix, arquitectura, pintura, escultura, literatura, fotografia, cinema, audiovisuals, videoart, etc Un passeig imprescindible per recordar la relació que hi hagut entre Barcelona, modernitat i avantguardes. (Molt recomenable!)