16.6.14

Sorolla - El color del mar


Mai un títol d'una exposició pot ser més clar i expressiu: El color del mar.
El Caixaforum Barcelona ofereix fins el 14 de setembre una oportunitat única per descobrir un magnífic recorregut de quadres, llenços, notes de color, petites taules, cartrons on el cèlebre pintor valencià Joaquim Sorolla i Bastida (València, 27 de febrer de 1863 - Cercedilla, 10 d'agost de 1923) prenia apunts del natural, apunts imprescindibles per comprendre els seus mètodes de treball.

L'exposició mostra en tres grans apartats tres grans etapes de la producció del pintor. No segueixen els apartats un estricte ordre cronològic, però això és el menys important ja que el visitant té la impressió de viure intensament l'experiència dels quadres de Sorolla amb una repetició dels mateixos temes: mar, platges, nens nedant, barques, mares amb nens, paisatges valencians, mallorquins i bascos...i un viatge incansable de l'artista a la natura.

L'exposició té un regust alegre i vital d'estiu amb aquells colors i aquells blaus propis d'un Mediterrani que el pintor mai es va cansar de cercar i de mostrar d'una forma magistral en les seves teles i llenços. 
"El color del mar" és una bona ocasió per veure d'aprop el pinzell lluminós d'un mestre.
Un nom únic i imprescindible de la pintora espanyola de principis del segle XX. 

Molt recomenable.