16.12.13

La memòria fotogràfica. Bones Festes!!

(Imatge superior: El desembre de 1986 els grans magatzems "El Corte Inglés" van sorprendre a tothom amb un Gulliver gegant .Foto: 3 de desembre de 1986. AFB. Pérez de Rozas)
(Imatge inferior: Fira de Santa Llúcia. Foto: 1934. AFB. Pérez de Rozas)

Sovint prop nostre hi ha institucions, centres d'art, museus i entitats que treballen per preservar no només objectes d'art sinó la memòria d'altres temps. Una d'aquestes entitats és l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona que sovint organitza exposicions que passen massa desapercebudes.

Crec que el 2014 també serà un any carregat de bones retrospectives fotogràfiques. Un bon exemple és la retrospectiva que dedica a partir d'aquest  mes de desembre el MNAC al fotògraf Joan Colom i els seus passetjos pel seu Raval. Retrospectiva que la podrem gaudir fins el 25 de maig i el proper any en parlarem de nou: http://www.324.cat/noticia/2243814/ociicultura/El-MNAC-exposa-per-primera-vegada-lobra-completa-del-fotograf-Joan-Colom

Fins el 17 de maig de 2014 l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona ens proposa:

Exposició "Entorn 1900" 

Segons el propi arxiu: "un viatge pels límits muntanyencs de Barcelona en un període en que la ciutat creixia amb l'annexió dels pobles del voltant com Horta, Sarrià o Vallcarca."

EN ELS TEMPS DE L'IMPERI DE L'IMATGE...ARA ÉS MÉS NECESSARI QUE MAI RECUPERAR L'ART DE LES BONES IMATGES, AQUELLES QUE TRANSCENDEIXEN EN EL TEMPS I ENS PORTEN A ALTRES ÈPOQUES I SÓN PART DE LA NOSTRE MEMÒRIA.

A TRAVÉS DEL FACEBOOK (https://ca-es.facebook.com/ArxiuFotograficBcn) DE L'ARXIU FOTOGRÀFIC DE BARCELONA (SÓN MOLT ACTIUS) N'HE VOLGUT COMPARTIR DUES CURIOSES IMATGES PER TANCAR L'ANY 2013 D'AQUEST BLOG.

(SÓN MOLTS ELS LLIBRES, FILMS, EXPOSICIONS, TEATRE, AUTORS I ACTIVITATS QUE M'AGRADARIA A VEGADES COMENTAR, PERÒ NO SEMPRE ÉS POSSIBLE. ESPERO EL 2014 SI HI HA QUELCOM INTERESSANT PODER-NE DEIXAR TESTIMONI AMB ALGÚN APUNT. SI ÉS POSSIBLE...)

                                                           BONES FESTES I BON ANY 2014!!!