15.1.12

Com dos gotes d'aigua...("La dama de hierro")



Hi ha biopics que són un autèntic malson, però n'hi ha d'altres que són autèntics exemples de gran mestratge interpretatiu. És el cas de "The iron lady" o "La dama de hierro" on Meryl Streep té tots els punts per guanyar un òscar. Nominada 16 cops i amb un premi a la butxaca, trobo que per compensar la quantitat de vegades que ha estat nominada i no se l'ha emportat, aquest cop si li donen estarà més que merescut. Hi ha un gran treball d'actriu per posar-se la pell d'un personatge tan controvertit com l'ex primera ministra britànica Margaret Thatcher. El seu nom va donar lloc a una època carregada de protestes socials i clarobscurs a la Gran Bretanya i fins i tot després d'una dècada governant ja es coneix aquell període com el "thatcherisme".


El gran encert del film és no fer un film cronòlogic sinó fet a base de "flaix-bacs" i records. El film no jutja sinó simplement mostra les ambicions, els neguits, les misèries i els encerts i els clarobcurs d'un personatge que va marcar una època recent i un país.

El muntatge i el plantejament del film és un encert. També és destacable el paper del marit de la Thatcher interpretat per Jim Broadbent.

Un film que segur recollirà una bona colla de premis. I ben merescuts. Una pel·lícula recomenable.



1 comentari:

  1. La vaig veure fa una setmana. Tot i que no record l'era Tatcher (jo era molt petita), sí que per una sèrie de reportatges que he vist, Meryl Streep ho broda! A mi també me va agradar molt el film. L'he recomanat.

    ResponElimina